Samen tegen de haat: stille wake Antwerpen

Op de Groenplaats in Antwerpen kwamen zondagmiddag honderden mensen samen voor een stille wake onder het motto 'samen tegen de haat'. De diverse groep mensen maakte zo een gebaar tegen polarisering, angst en geweld. Dit naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en Beiroet. Op hetzelfde moment gingen er in 13 steden soortgelijke wakes door verspreid over heel Vlaanderen.

zondag 22 november 2015 17:28
Spread the love

In Antwerpen waren de initiatiefnemers onder meer Hand in Hand, de Liga voor Moskeeën en Islamitische Organisaties, Hart Boven Hard, Beweging.net, ABVV, Movement X, Curieus, Uit de Marge en Al Mawada.

Kamal Kharmach presenteerde en actrice Ikram Alouad las de tekst voor die simultaan in de verschillende steden werd gebracht. Na de minuut stilte namen vertegenwoordigers uit verschillende levensbeschouwingen het woord. Op het einde werd een symbolische slinger van veelkleurige linten rond de kiosk van de Groenplaats gebonden als teken van verbondenheid.

Ondanks de regen en de kou daagden er enkele honderden mensen op.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!