Een vergadering van de Organisation of Islamic Cooperation van 18 juli 2011 met (toenmalig) Amerikaans minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton en EU-vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken Catherine Ashton (oic.org)
Wereld, Samenleving, Politiek -

“Terrorisme is gemeenschappelijke vijand van alle religies en beschavingen”

De mensenrechtencommissie van de Organization of Islamic Cooperation veroordeelt de barbaarse aanslagen van 12 en 13 november 2015 in Parijs en Beiroet.

maandag 16 november 2015 15:04
Spread the love

Amper een dag voor de aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november 2015, was ook Beiroet, de hoofdstad van Libanon, een plek waar twee zelfmoordaanslagen aan minstens 41 mensen het leven kostten. De terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft beide aanslagen opgeëist.

Als reactie publiceerde de Onafhankelijke Mensenrechtencommissie (Independent Permanent Human Rights Commission), een permanent adviserend orgaan van de Organization of Islamic Cooperation een bericht waarin het beide aanslagen streng veroordeelt. De IPHRC is geschokt door “de verachtelijke terreur van Beiroet tot Parijs, waar honderden onschuldige mensen zijn gedood”.

De commissie veroordeelt de gruwelijke terroristische daden en herhaalt zijn standpunt dat “extremisten, die in welke naam dan ook handelen en misdaden tegen onschuldige mensen begaan, voor de rechter moeten worden gebracht, zodat de rechtsstaat gewaarborgd blijft, straffeloosheid wordt voorkomen en vrede en stabiliteit kan worden gewaarborgd voor de respectieve samenlevingen.”

Verder stelt de commissie dat “terrorisme de gemeenschappelijke vijand is van alle religies en beschavingen. Om het terrorisme in al haar verschijningsvormen te bestrijden, heeft de wereld nood aan eenheid en samenwerking.”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!