‘VS moet stoppen met wapenleveranties aan Al Qaida’

‘VS moet stoppen met wapenleveranties aan Al Qaida’

Congreslid Tulsi Gabbard deed vorige week een boekje open op CNN over wapenleveranties aan terreurgroepen in Syrië door de Amerikaanse regering. “Amerikaanse wapens komen in handen van onze vijand, Al Qaida, Al Nusra en andere extremistische groeperingen. Zij zijn onze gezworen vijand en vielen ons aan op 911. Tegelijkertijd steunen we hen met wapens om de Syrische regering omver te werpen”.

maandag 2 november 2015 12:23
Spread the love

In het CNN programma The Situation Room, plaatste ze haar vraagtekens bij de werkwijze van de Amerikaanse regering in het omver werpen van leiders die ze niet zint. “Wat er is gebeurd in Irak met Saddam Hussein en in Libië met Gadaffi moeten we niet herhalen. Deze landen zijn in een chaos terecht gekomen en overgenomen door terroristen. Dit als gevolg van acties door de Verenigde Staten en haar partners”. Je vijand willen verslaan en hem tegelijkertijd voorzien van wapentuig is volgens Gabbard niet uit te leggen.

Dat de regering van de VS en haar inlichtingendienst CIA inderdaad terreurgroepen als Al Qaida en Al Nusra heeft ondersteund werd pijnlijk duidelijk in mei van dit jaar. De organisatie Judicial Watch kreeg na een rechtszaak geheime documenten in handen van de Amerikaanse Defensie Inlichtingendienst. Hieruit valt op te maken dat islamistische opstandelingen steun ontvingen van westerse militairen en hun bondgenoten. In het document wordt tevens de oprichting van een ‘Islamitische Staat’ voorspeld door het samengaan van terroristische organisaties in Irak en Syrië. Met andere woorden; De VS stond aan de wieg van IS en ziet de terreurgroep als aanwinst in de strijd tegen het regime in Syrië.

Congreslid Gabbard heeft hierover meerdere malen vragen gesteld tijdens hoorzittingen in het Congres. Ze noemt de acties van de Amerikaanse regering illegaal. “Er is nooit gestemd in het Congres om het gebruik van geweld te machtigen en zo een regering omver te werpen. Zolang ik daar zit is dit niet gebeurd. Het Amerikaanse volk heeft nooit de kans gehad om zich uit te spreken over de oorlog en is daarom is deze illegaal”. Gabbard is bang dat het conflict uit de hand loopt en op den duur een confrontatie met de Russen als resultaat heeft. Rusland is in september begonnen met het bombarderen van IS-stellingen in Syrië.

CNN, Gabbard in gesprek met Wolf Blitzer

Medium.com, Pentagon report predicted West’s support for Islamist rebels would create ISIS

Zerohedge, Congresswoman calls US effort to oust Assad “illegal” accuses CIA of backing terrorists

take down
the paywall
steun ons nu!