“Belgische ministers met de broek op de enkels naar klimaattop in Parijs”

Bezorgde burgers lieten vrijdagmorgen hun broek zakken voor de Vlaamse ministers die op het Martelarenplein toekwamen voor de ministerraad. “Na zes jaar onderhandelen heeft België nog altijd geen klimaatakkoord. Straks moeten we met de broek op de enkels naar de top in Parijs”, zegt Laurien Spruyt van Climate Express, de beweging die 10.000 Belgen naar Parijs wil brengen.

vrijdag 30 oktober 2015 11:35
Spread the love

Heel even leek het erop dat de verschillende regeringen in ons land tot een akkoord gekomen waren over de verdeling van de klimaatinspanningen. Maar al snel kwam er onder impuls van N-VA nieuw gekibbel.

“Zelfs over deze zwakke doelstellingen geraken onze politici het niet eens. In Parijs moet er nochtans een ambitieus akkoord uit de bus komen. Zonder akkoord gaan de Belgische klimaatministers met hun broek op de enkels naar de klimaattop. En in december zal het in tegenstelling tot nu wel koud zijn om daar zo rond te lopen”, zegt Laurien Spruyt van Climate Express.

Klimaatactivisten van Climate Express en de Klimaatcoalitie hadden zich met hun blote benen in een kring opgesteld op het Martelarenplein. Enkele ministers die toekwamen voor de ministerraad moesten de haag van activisten en fotografen trotseren. Minister van Milieu Joke Schauvliege kregen ze niet te zien. Die was blijkbaar vroeger binnengeglipt.

Climate Express kreeg al 5000 inschrijvingen binnen voor de tocht naar Parijs eind november. “Als die mensen nog elk één iemand overtuigen, hebben we ons doel bereikt. Het leeft heel sterk onder de bevolking. Het is onbegrijpelijk dat de politici zo talmen”, zegt Laurien Spruyt.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!