Nick. Nickske. Nikske.

Nick. Nickske. Nikske.

dinsdag 27 oktober 2015 12:49
Spread the love

Nick. Het zesde jaar moderne talen fietste hij vlotjes door. Populaire jongen, vriendinnetje aan elke vinger. Klaar voor het volwassen leven vertrok hij in oktober op kot. Hij kon dat wel aan. Dat hij kon studeren, daar ging iedereen van uit. Hij zou dat appeltje wel even schillen. Het leven lachte hem toe. Binnen vijf jaar zou hij klaargestoomd zijn. Hij zou behoren tot de intellectuele elite. Of het hem zou lukken, daar was geen twijfel over. Zijn broer had het toch ook gehaald? En die kwam ‘maar’ uit de humane wetenschappen. Hij had alle kansen gekregen, hij moest ze enkel grijpen. Ons Nickske. Zoals zijn oma hem liefdevol noemt. Ze kent hem goed. Te goed. Eén blik van haar, en zijn hart verschrompelt in zijn stoere bast. Ze weet het. Ze voelt het. Nikske, niet meer in staat om één bladzijde te blokken. Het licht is uit, de fut is op. De woorden van de cursus dansen door zijn hoofd. Een regendans tussen de tranen.

Eén op vijf studenten maakt kans op een depressie. Dat is het besluit van een onderzoek aan de KU Leuven over mentale gezondheid bij studenten.  

take down
the paywall
steun ons nu!