Studentenprotesten in Zuid-Afrika

Studentenprotesten in Zuid-Afrika

vrijdag 23 oktober 2015 02:19
Spread the love

Studenten in Zuid-Afrika komen massaal in opstand tegen de geplande verhoging van de lesgelden aan de universiteiten. 

De geplande verhoging van studiegelden met 10 tot 40% afhankelijk van de universiteiten, zou het de arme, voornamelijk zwarte, bevolking nagenoeg onmogelijk maken om verder te studeren en werkt zo verder de ongelijkheid in de hand.

Na een eerste succesvol protest tegen de verhoging aan de Witwatersrand, is de beweging uitgegroeid tot een nationaal protest en een eis om hoger onderwijs helemaal gratis te maken. Studenten moeten echter niet rekenen op steun van het corrupte ANC en krijgen bovendien te maken met hard optreden van de politie…  

Steun hen hier: http://www.amandla.mobi/donate_airtime_money_feesmustfall 

take down
the paywall
steun ons nu!