100 beste documentaires om wereld te veranderen

100 beste documentaires om wereld te veranderen

Een top 100 van beste documentaires om de wereld te veranderen. Dat biedt de community website Films For Action. De website recenseert en biedt films en documentaires aan uit de hele wereld met thema's en alternatieven voor een andere samenleving.

maandag 12 oktober 2015 16:06
Spread the love

De wereld veranderen: hoe begin je eraan? Je kan een boek lezen, een gemeenschapstuin aanleggen, petities teken, op sociale media acties steunen. Òf je kan beginnen met het bekijken van een aantal interessante documentaires.

De alternatieve film en documentaire website Films For Action bestaat al acht jaar en wil mensen inspireren met documentaires die interessante ideeën en argumenten aanreiken en zo meehelpen aan een positieve verandering.

Ze zijn erin geslaagd om na al die jaren een heuse catalogus op te bouwen met meer dan 3000 films en documentaires opgedeeld in 40 thema’s.  Er zitten zowel bekende als minder bekende docu’s tussen. Van klimaatverandering, mediakritiek, bedrijfswereld tot ongelijkheid en basisinkomen. De meeste films zijn gratis maar er zijn er ook die online gehuurd kunnen worden.  

Na acht jaar ontstond de nood om een soort top 100 te maken van de meest inspirerende films en documentaires om de wereld te veranderen. 

http://www.filmsforaction.org/articles/the-top-100-films-for-action

take down
the paywall
steun ons nu!