B – attesten een foute discussie

B – attesten een foute discussie

zondag 30 augustus 2015 21:53
Spread the love
Het voorstel van Mevrouw Crevits lijkt op het eerste zicht niet onlogisch. Veel ouders dwingen hun kinderen om in het ASO te blijven ook al hebben ze eerder technische vaardigheden. Anderzijds geeft haar voorstel aan de klassenraad een absolute macht om te beslissen over de toekomst van je kind.

Moeten we eerst niet kijken naar het watervalsysteem ASO TSO BSO? dergelijke structuur is in feite de oorzaak van het probleem dat de minister wil aanpakken.

Wanneer we in het middelbaar een traject uittekenen dat de leerlingen zo lang mogelijk samen houdt wordt dit probleem voor een stuk verholpen. Een beter uitbouw van de CLB’s die de ouders en de kinderen beter begeleiden in hun studiekeuze zou ook veel soelaas bieden. Deze beroepsoriënteerders zouden ouders en kinderen beter kunnen begeleiden naar de juiste studiekeuze dan het arbitraire systeem van de klassenraad.

Helaas heeft de regering Bourgeos – Cevits er in hun besparingsdrang toe aangezet om de mankracht van de CLB’s te verminderen.Begrijpe wie kan.

Een totaal nieuw systeem dat de persoonlijkheid en competenties van de kinderen tot ontplooiing laat komen wars van het ASO-TSO-BSO-denken maakt de discussie over de B-attesten overbodig.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!