Herdenking Hiroshima en Nagasaki in Gent

Op zondagavond 9 augustus organiseerde Vrede vzw in Gent de herdenking van de gruwel die atoombommen zeventig jaar geleden aanrichtten in de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki.

maandag 10 augustus 2015 12:42
Spread the love

Nog steeds zijn er 16.000 kernwapens in de wereld, waarvan een twintigtal in België. De actievoerders eisen dat ze via een internationaal verdrag verboden worden. 

Wereldwijd ondertekenden de afgelopen maanden 113 van de 195 erkende VN-lidstaten de zogenaamde ‘Humanitaire Belofte’ om onderhandelingen op te starten rond een internationaal verbod op kernwapens. De Belgische regering verleent echter geen steun aan dit internationale initiatief, in weerwil van het eigen regeerakkoord. 

Vrede nodigde de aanwezigen tijdens de herdenking dan ook uit om een brief te ondertekenen die naar de Premier en de Minister van Buitenlandse Zaken gestuurd zal worden.

Om 22u werden 70 lampionnen op het water gezet voor de slachtoffers en gaf het stadsbestuur een korte speech. 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!