Nepalezen verkopen massaal hun organen

Nepalezen verkopen massaal hun organen

woensdag 15 juli 2015 20:16
Spread the love
Kidney Valley

In het Nepalese dorpje Hokse tonen mannen de littekens van hun operatie. Het Kavrepalanchowk District wordt Kidney-Valley genoemd omdat het merendeel van de bevolking een nier afstond om van het geld (een schamele £130 tot £1300) hun huis ter (her)bouwen.

Sommigen verkochten hun lichaamsdelen reeds voor de aardbeving, het huis dat ze van het geld bouwden is vernield en nu hebben ze niets meer buiten de grond waarop het puin ligt. In de dorpen rond Kathmandu ronselen orgaanhandelaren donoren tussen de zwaar verarmde bevolking; vaak wordt hen wijsgemaakt dat een nier na verloop van tijd terug aangroeit.

Kidney Bank

De Nepalese overheid verbood het handelen in organen al in 2007, maar dat belt niet dat deze booming
business van Nepal een ‘kidney bank’ maakte, medische experts
voorspellen dat het aantal donoren de komende jaren nog zal verdubbelen. De Wereld Gezondheidsorgnaisatie schat dat er momenteel jaarlijks 10.000
operaties plaatsvinden van organen die verkocht worden op de zwarte markt – meer dan één per uur. Volgens Global Financial Integrity  worden elk jaar zo’n 7000 nieren buitgemaakt, goed voor £650 miljoen per jaar.

Wanneer mensen niet geneigd zijn om hun organen te verkopen, worden ze ontvoerd en vermoord, waarna de organen in Zuid-India verhandeld worden voor het zes- tot zestigvoudige van de prijs.

Bron: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3155817/Nepalese-village-sold-kidneys-organ-traffickers-buy-house-destroyed-devastating-earthquake.html#ixzz3fz5Uqjsw

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!