De bus van FM Brussel verscheen weer in de stad. Onlangs werd beslist dat FM Brussel uit de ether zou worden gehaald. Na volksprotest werd er gemeld dat de radiozender tot deze herfst in de huidige vorm zal blijven bestaan.
Fotoverslag -

Brusselse boulevards terug voor Brusselaars, maar voor hoelang?

Zondag 28 juni werden de Brusselaars in een andere stad wakker. Een deel van de binnenstad was namelijk veranderd in een voetgangersgebied. Het De Brouckèreplein, de Anspachlaan en het Beursplein werden autovrij en dat werd gevierd met een groot volksfeest. Muziek, sport, spel en een houten reus zorgden voor de nodige ambiance. De centrale lanen werden teruggegeven aan de Brusselaars. Maar gaat dat zo blijven, of wordt het een wandelboulevard die enkel op toerisme is gericht?

dinsdag 30 juni 2015 22:06
Spread the love

Jong en oud en mensen van verschillende culturele en socio-economische achtergronden bezochten tijdens het openingsfeest de centrale lanen. Duidelijk was dat dit gebied terug werd gegeven aan alle inwoners van de grootste stad van de Benelux.

Belangrijk om te weten is dat aan deze opening de acties van burgerbeweging “Picknic The Streets” aan voorafging. Enkele malen werd het Beursplein, wat toen een plein voor auto’s was, bezet door een groep activisten die hier op straat gingen picknicken. De politiek pikte deze actie op en besloot de daad bij het woord te voegen: binnen een korte tijd werd het gebied autovrij. En zo haalden de actievoerders hun slag thuis.

Het verhaal kreeg wel een andere wending toen bleek dat de Anspachlaan gaat veranderen in een Belgian Boulevard met gespecialiseerde souvenirwinkels**. De eerste bierfiets is ook al gesignaleerd. De grote voetgangerszone zal het imago van Brussel zeker bevorderen en mogelijk meer bezoekers aantrekken en meer inkomsten genereren.

De vraag is dan ook of alle inwoners van de hoofdstad zich welkom blijven voelen op deze wandelboulevard tussen bier- en chocoladewinkels. Als de Brusselaars en de beleidsmakers waakzaam blijven, dan zal deze zone een gebied zijn waar iedereen naar toe zal gaan: Brusselaars en toeristen.

*Bron: http://www.lesoir.be/918970/article/actualite/regions/bruxelles/2015-06-25/100000-personnes-fetent-l-arrivee-du-pietonnier-bruxelles-photos-et-videos

**Bron: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/belgische-producten-op-anspachlaan-biercafes-aan-beurs

take down
the paywall
steun ons nu!