Reportage, Nieuws -

Belgen solidair met Grieken

In verschillende Europese steden kwamen dit weekend sympathisanten op straat om de Grieken een hart onder de riem te steken. Ook in Brussel was er zondag een solidariteitsactie. Griekenland krijgt van de Eurogroep nog tot maandagavond om een akkoord met zijn geldschieters te bereiken.

zondag 21 juni 2015 15:32
Spread the love

De Grieken moeten binnenkort opnieuw een grote betaling doen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en hopen daarom op nieuwe externe steun. Die krijgen ze echter alleen als Athene instemt met de door Brussel geëiste hervormingen en zware besparingen. De Griekse premier Alexis Tsipras heeft zondag naar eigen zeggen een
‘definitieve oplossing’ voor de onderhandelingen tussen Griekenland en
zijn geldschieters gepresenteerd aan bondskanselier Merkel, de Franse
premier Hollande en EU-commissievoorzitter Juncker.

Een fotoreportage door Alex Trimboli / Karim Brikci-Nigassa / Collectif Krasnyi

take down
the paywall
steun ons nu!