Sollicitatiebrief voor een ministerpost (naar aanleiding van Marghemgate)

Sollicitatiebrief voor een ministerpost (naar aanleiding van Marghemgate)

dinsdag 26 mei 2015 12:57
Spread the love

Spontane sollicitatie voor de functie van minister van energie in de federale regering 

Geachte premier Michel

Via het VRT-journaal vernam ik dat u mogelijk op zoek moet gaan naar een nieuwe minister van energie om uw regering te versterken. Aangezien ik hoegenaamd niet over de juiste vaardigheden beschik om deze job naar behoren uit te voeren, stel ik me graag kandidaat voor deze functie.

Hoewel ik zeer proactief kan zijn, beschik ik toch over het nodige uitstelgedrag om te kunnen functioneren in mijn toekomstige rol als minister. Brieven, beleidsnota’s en adviezen schuif ik met alle plezier voor me uit als ik daarmee de oppositie kan jennen. Als rasecht Belgisch politicus heb ik immers een heilig gebrek aan respect voor deadlines en is zin voor verantwoordelijkheid mij totaal onbekend.

Voorts ben ik vrij van scrupules en vertoon ik de neiging om mijn politieke visie te funderen op een minachting voor democratische beginselen en een afkeer van de oppositie. Zelfs als het land door mijn toedoen zonder stroom dreigt te vallen, zal ik fluitend de hete aardappel doorschuiven.

Mijn rotkarakter compenseer ik door de aandacht af te leiden met lelijke oorbellen en een schaapachtige grijns in de buurt van camera’s. Tot slot vertoon ik een slaafse gehoorzaamheid aan een besparingsbeleid dat in de rest van Europa al lang zijn ondeugdelijkheid heeft bewezen.

En als u het bovenstaande niet gelooft, onthoud dan slechts dat ik een zéér hardnekkige leugenaar ben.

Kortom, ik meen dat ik over de juiste kwaliteiten bezit om carrière te maken in uw regering.

Graag zou ik mijn kandidatuur verder afbreken in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groeten

Pieter Van der Schoot

Toekomstig minister van energie

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!