Reclaim de trappen van de Beurs

De picknick van 2013 (Greet Brauwers)

Geen enkele plek in Brussel staat meer symbool voor het vrije woord dan de trappen van de Beurs. Velen hebben ooit de negentien trappen van het historische beursgebouw betreden om er op te komen voor hun standpunt. Maar in naam van economische efficiëntie en van de toeristificatie van de stad, wordt het recht op staken en op betogen vandaag door de politieke klasse in vraag gesteld.

dinsdag 5 mei 2015 16:10

Naar aanleiding van de opening van het Kunstenfestivaldesarts roept de kunstenares Anna Rispoli een honderdtal mensen
bijeen die ooit geprotesteerd hebben op de trappen van de Beurs. Ze zullen opnieuw de trappen van de Beurs betreden met de slogans en sleutelwoorden van de originele betogingen en zo samen een multi-portret maken van de voorbije jaren waarin burgers openlijk het woord namen. Hun herinneringen aan deze momenten van publieke aanklacht vormen de basis van dit nieuwe protest tegen de depolitisering van de publieke ruimte. Een videoreportage.

Actie op de trappen van de Beurs op 8 mei 2015, om 18:00

www.facebook.com/lesmarchesdelabourse

Lees ook Lieven De Cauters bericht aan de bevolking over de ‘depolitisering’ van de Brusselse binnenstad’

take down
the paywall
steun ons nu!