Demonstranten tegen Expo Milaan 2015 vergast door de politie

Op 1 mei kwamen duizenden mensen op straat om te protesteren tegen het prestigieuze project van de Wereldexpo in Milaan. Tegenstanders van 'Expo Milano 2015' beschuldigen de autoriteiten ervan dat ze overheidsgeld verspillen. De demonstranten staken twee voertuigen in brand, gooiden met rookbommen en blokkeerden de straten met vuilnis. De politie reageerde met traangas en zette ook het waterkanon in.

zaterdag 2 mei 2015 13:27
Spread the love

In Milaan zijn er zware rellen uitgebroken tussen de politie en betogers
die protesteren tegen de Wereldtentoonstelling. Die werd donderdagavond geopend met een groot openluchtconcert, maar zorgt
voor heel wat protest. Tegenstanders storen zich onder meer aan de sterke aanwezigheid van grote
voedselmultinationals onder de sponsors en partners, wat niet
in overeenstemming is met de humanistische boodschap van de Expo. Een fotoreportage van Ben Art’Core / Collectif Krasnyi 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!