Reportage, Samenleving, Lokaal, Gent -

Anti-NSV betoging in Gent

Een impressie van de anti-NSV betoging in Gent op 12 maart.

vrijdag 13 maart 2015 00:52
Spread the love

Op 12/03 kwam de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) in Gent op straat om te protesteren tegen de NAVO. Niet dat NSV een bocht van 180 graden heeft genomen en tegen de oorlogmachine is. Waar zij voor staan, is een Europees leger dat enkel de belangen verdedigt van wat zij de Europese beschavingsgemeenschap noemen.

Verschillende progressieve organisaties zoals Actief linkse Studenten en Comac hielden daarom op dezelfde dag een actie tegen het NSV en Pegida. De slogan die veelvuldig werd gebruikt en die op de affiches stond, luidde als volgt: “Tegen haat en terreur. Stop NSV en Pegida”. Ongeveer 300 mensen hadden hier gehoor aan gegeven en liepen mee met de manifestatie.

Foto’s: MediActivista

take down
the paywall
steun ons nu!