Reportage, Samenleving, Lokaal, Gent -

Anti-NSV betoging in Gent

Een impressie van de anti-NSV betoging in Gent op 12 maart.

vrijdag 13 maart 2015 00:52
Spread the love

Op 12/03 kwam de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) in Gent op straat om te protesteren tegen de NAVO. Niet dat NSV een bocht van 180 graden heeft genomen en tegen de oorlogmachine is. Waar zij voor staan, is een Europees leger dat enkel de belangen verdedigt van wat zij de Europese beschavingsgemeenschap noemen.

Verschillende progressieve organisaties zoals Actief linkse Studenten en Comac hielden daarom op dezelfde dag een actie tegen het NSV en Pegida. De slogan die veelvuldig werd gebruikt en die op de affiches stond, luidde als volgt: “Tegen haat en terreur. Stop NSV en Pegida”. Ongeveer 300 mensen hadden hier gehoor aan gegeven en liepen mee met de manifestatie.

Foto’s: MediActivista

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!