Basketter retweet Dyab Abou Jahjah: ontslag

De basketter Akin Akingbala speelt bij het Franse Rouen. Maar omwille van 'zware fouten' wordt hij nu uit de ploeg ontslagen. Over welke fouten het gaat? Akingbala heeft onder andere een tweet van Dyab Abou Jahjah geretweet.

donderdag 26 februari 2015 14:55
Spread the love

Kort na de aanslagen
in Parijs had Dyab Abou Jahjah getweet: “Ik ben niet Charlie, ik
ben Achmed de dode politieagent. Charlie heeft mijn geloof bespot en
ik ben gestorven terwijl ik dat recht op spot verdedigde.” De
31-jarige basketter had deze tweet  geretweet.

Maar dat viel
niet in de smaak van zijn ploeg. Volgens de club beschadigt deze tweet
het imago van de ploeg.

Is deze tweet dan
werkelijk de reden voor het ontslag? Volgens de voorzitter van de
ploeg gaat het om meer. Er zouden al langer problemen zijn tussen
Akingbala en de ploeg. Maar feit is wel dat de retweet gebruikt werd
om het ontslag door te drukken. 

Nochtans wilde Akingbala enkel zijn solidariteit met de vermoorde agent uitdrukken door de retweet. Het zeker niets te maken met geloof, want Akingbala is christen. De retweet inroepen als reden voor ontslag, is dus ongegrond volgens de advocaat van Akingbala.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!