Deah Shaddy Barakat (23), Yusor Mohammad (21) en Razan Mohammad (21)

Drie moslims genadeloos neergekogeld in North Carolina

In het Amerikaanse stadje Chapel Hill (North Carolina) werden drie moslims in koelen bloede neergeschoten door een man die hun huis binnendrong. De drie waren familie van elkaar. Er zijn aanwijzingen dat de man specifiek moslims viseerde. Op sociale media is de woede groot over het stilzwijgen van de media omtrent de moordpartij.

woensdag 11 februari 2015 10:16
Spread the love

De slachtoffers zijn Deah Shaddy Barakat (23), Yusor Mohammad (21) en Razan Mohammad (21). Zij werden dood aangetroffen toen de politie ter plaatse kwam omstreeks vijf uur ‘s avonds lokale tijd. Deah Bakarat studeerde tandheelkunde en was actief in een project dat gratis tandzorg aanbiedt in Palestina, zijn schoonzus Razan volgde een bachelor in architectuur en ruimtelijke planning.
Ondertussen is reeds een verdachte opgepakt. Het gaat om de 46-jarige Craig Stephen Hicks. Politiediensten laten momenteel weinig vrij over de motieven van de verdachte. Maar vermoed wordt dat het om een aanslag gaat die gericht is tegen moslims. Op Twitter had de man zich eerder al negatief uitgelaten over monotheïtische godsdiensten, de islam in het bijzonder. Hij omschreef zichzelf als een atheïst. Uit zijn Facebook-profiel blijkt dat hij ook een wapenliefhebber was.

Ondertussen regent het reacties op sociale media. Er is vooral erg veel verontwaardiging over het gebrek aan mediabelangstelling. De drievoudige moord was nergens ‘breaking news‘. Geen enkel groot mediakanaal vond het de moeite om veel aandacht aan de moordpartij te besteden. Volgens velen legt dit de dubbele standaard bloot die de media hanteert: wanneer moslims daders zijn wordt er onmiddellijk gesproken over terrorisme, wanneer ze slachtoffer zijn wordt er geminimaliseerd.

BBC, CNN and FOX nothing yet!

#ChapelHillShooting pic.twitter.com/HP8cXMKJuV

— Abu Typo (@WahidAtTalib) 11 februari 2015

Drie studenten doodgeschoten enkel om het feit dat ze moslim zijn. Media doet vooralsnog alsof de neus bloedt. #ChapelHillShooting

— Saloua (@Saloua095) 11 februari 2015

3 young Muslims gunned down Wont count as a hate crime or terrorism. nobodyll question the race/ religion of shooter .#ChapelHillShooting .

— Bismah Malik (@bismahmalik) 11 februari 2015

Victims = Muslims

Killer = White

If identities were reversed, media coverage would be nonstop.
#ChapelHillShooting pic.twitter.com/H25s92I0pd

— Chris Rock (@ozchrisrock) 11 februari 2015

Update:

Iets na de middag (Belgische tijd) haalde het nieuws ook de website van CNN. Ook op ABC News is het nu een hoofdpunt terwijl het aanvankelijk slechts een kort bericht waard was ergens diep verborgen in de website.

take down
the paywall
steun ons nu!