Solidariteitsactie in Mol lokt 150 deelnemers

In Mol hielden zondagavond 150 mensen een optocht uit solidariteit met de slachtoffers van terroristische aanslagen van de afgelopen weken. Er liepen opvallend veel moslims mee.

maandag 26 januari 2015 14:09
Spread the love

Het gebeurt slechts zelden dat er in Mol een betoging van deze omvang wordt gehouden. Het initiatief kwam van twee jonge inwoners die net als in andere steden een solidariteitsactie wilden houden naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. De actie werd ondersteund door onder andere LSP, pvda+, sp.a, enkele lokale jeugdbewegingen en de drie gemeentelijke moskeeën. Ook burgemeester Paul Rotthier (CD&V) liep mee.

Na de betoging die een dik halfuur duurde werden verschillende sprekers aan het woord gelaten onder wie Wim Caeyers (voorzitter OCMW Mol) en Belgin Kurban van de Belgische Islamitische Federatie (BIF). De meeste sprekers keerden zich af van de manier waarop de regering, en met name Bart De Wever, het extremisme beantwoordt met meer extremisme. Kurban haalde aan dat ze het beu is dat de moslims zich zouden moeten verantwoorden voor terreur omdat ze er niets mee te maken hebben, en er zelfs het grootste slachtoffer van zijn.

De optocht verliep zonder enige incidenten.

take down
the paywall
steun ons nu!