Geert Wilders. (Foto: Roel Wijnants)

Aanhangers Wilders roepen op tot platbranden moskeeën

Aanhangers van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) roepen op Facebook op om moskeeën in brand te steken. Dat meldt de Nederlandse website Joop.nl.

vrijdag 2 januari 2015 15:53
Spread the love

De oproepen verschenen op de facebookpagina “Steun de PVV”. Aanleiding was het posten van een artikel over een brandstichting in een Zweedse moskee. De meeste reacties op dat artikel waren positief. Blijkbaar vinden aanhangers van de PVV het een goede zaak dat moskeeën vernield worden. Ze roepen daarom op om, net als in Zweden moskeeën te vernielen.
Een greep uit de reacties:

“massaal alle moskee’s afbranden”

“moeten ze vaker doen alles platbranden”

“mooi werk”

“moeten ze hier ook doen maar dan wel tijdens hun gebed opruimen die hap”

Minder-minder

De PVV is de partij van de extreem-rechtse politicus Geert Wilders. Wilders liet zich eerder al opmerken door heel racistische uitspraken. Tijdens een toespraak vorig jaar vroeg Wilders aan een volle zaal: “Willen jullie meer of minder Marokkanen?”. Waarop de zaal riep “minder! minder!”

Verder noemt Wilders de hoofddoek vaak een “kopvod” en pleitte hij voor een extra belasting voor vrouwen met een hoofddoek. Hij riep ook al op om de Koran te verbieden.

De reacties op de facebookpagina “Steun de PVV” tonen aan dat de houding van Geert Wilders leidt tot gewelddadig extremisme bij zijn volgelingen. 

Vanuit moslimhoek wordt gewaarschuwd voor de toenemende haat tegenover moslims. Er worden steeds meer moskeeën beklad of aangevallen. 

Lees hier het oorspronkelijke artikel op Joop.nl

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!