Marcha de los Pueblos – Klimaatbetoging in Lima

donderdag 11 december 2014 00:37
Spread the love

Duizenden mensen kwamen vandaag op straat in Lima om een klimaatbeleid te eisen dat een antwoord biedt aan de opwarming van de aarde. Het was een enthousiaste groep uit alle lagen van de samenleving, indianen, boeren, leerkrachten, mijnwerkers, gewone mensen, enz. Een zeer grote groep vakbondsvertegenwoordigers van over heel de wereld was er ook bij. Hun boodschap voor de beleidsmakers was duidelijk: “Decent Work and Climate Justice“.

Onze vraag voor een sociaal en rechtvaardig klimaatbeleid blijft echter in dovemans oren vallen. Het einde van de klimaatconferentie komt in zicht, maar er is nergens sprake van een “rechtvaardige transitie” in de teksten. Ook inzake de emissiereductiedoelstellingen wordt er geen vooruitgang geboekt. De landen trekken zich steeds meer terug in hun oude, vastgeroeste posities. Ondertussen zetten ze een globale aanpak van de klimaatproblematiek binnen de Verenigde Naties op het spel. Triestig, om moedeloos van te worden… De mannen in grijze pakken met hun dassen (zo ziet het gros van de onderhandelaars eruit) zouden beter luisteren naar de enthousiaste en kleurijke bende die vandaag te zien was in de straten van Lima.

Bert De Wel volgt voor het ACV de klimaatconferentie in Lima.

take down
the paywall
steun ons nu!