Reportage -

La Voix des Sans Papiers op de stoep van Theo Francken

Mensen zonder papieren betoogden in de namiddag van 11 december voor de deur van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). De demonstranten spraken de directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken, Freddy Rossemont, en overhandigden hun eisen.

donderdag 11 december 2014 21:52
Spread the love

De demonstranten vroegen aan de vertegenwoordiger van staatssecretaris Theo Francken om een heronderzoek van hun dossiers. Ze verlangden een waardige en humane oplossing voor hun situatie. De directeur van de Dienst Vreemdelingenzaken engageerde zich om hun verzoeken persoonlijk aan de staatssecretaris te overhandigen. Hij beloofde ook ‘La Voix des Sans Papiers’ in een voormalig rusthuis op de Leopold II-laan in Molenbeek te bezoeken. Deze mensen uit Afrika begonnen op 17 november aan een hongerstaking en vragen de regularisatie van alle mensen zonder papieren die in het kraakpand wonen. Sindsdien moesten al een dertigtal stakers naar een ziekenhuis gebracht worden om verzorgd worden.

Bekijk de volledige fotoreportage op Collectif Krasnyi

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!