Engelse kerk daagt oliebedrijven uit

De Engelse kerk heeft belangen bij grote, Britse oliebedrijven. Het gaat om BP en Shell. Maar de Engelse kerk wil nu haar invloed gebruiken om deze bedrijven groener te maken.

vrijdag 5 december 2014 19:38
Spread the love

Jaarlijks steekt de kerk van Engeland ongeveer 150 miljoen euro in de oliebedrijven Shell en BP. Dat is heel wat. Het gevolg is dat de kerk ook wel wat te zeggen heeft in die bedrijven.

In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië gaan ondertussen steeds meer stemmen op om niet meer te investeren in vervuilende industrie. Ook de Engelse kerk werd gevraagd om haar verantwoordelijkheid te nemen. Want volgens vele Britten kan het niet dat de Engelse kerk bijdraagt aan de vervuiling van het milieu.

Maar de Engelse kerk wil zich niet terugtrekken uit de oliebedrijven. Wel kiest de kerk ervoor om haar invloed te gebruiken binnen het bedrijf. Ze wil de bedrijfsleiding op andere gedachten brengen en meer laten investeren in groene economie.

take down
the paywall
steun ons nu!