Naomi Klein in de KVS in Brussel op 26 november 2014 (foto Bavo Vanoost)

Naomi Klein: België heeft een geweldige troef, doe er iets mee

Naomi Klein was in de volgepakte KVS voor een lezing, nu woensdagavond 26 november 2014. Ze had tussendoor een paar positieve adviezen voor ons land én onverwachte lof voor een positief aspect van onze Belgische maatschappij.

woensdag 26 november 2014 23:46
Spread the love

“Ik heb vernomen dat de syndicalisatiegraad in België een van de hoogste is in de wereld, 72 procent meen ik onthouden te hebben. Dat is geweldig. Daar kan je iets mee doen! In Canada is dat denk ik maar 12 procent. Verandering moet van massabewegingen zoals de vakbonden komen. Doe daar iets mee.”

“Ik vind trouwens dat de milieubewegingen even hard in de bres moeten springen voor het behoud van het spoor in dit land. Massaal investeren in openbaar vervoer is net één van de dingen die dringend moeten gebeuren om het klimaat te redden, om ons af te brengen van onze verslaving aan de auto.”

“Wat er daarnaast moet gebeuren is massaal investeren in sectoren die én goed zijn voor iedereen én bovendien niet eens vervuilen. Leerkrachten en verplegers veroorzaken geen CO2-emissies. Onderwijs en gezondheidszorg, daar gaat het over.”

Naomi Klein zei nog zoveel meer. Lees het in het interview dat we met haar hadden en dat binnenkort op de site staat.

take down
the paywall
steun ons nu!