Holebi-beweging aan Theo Francken: ‘Geen racisme in onze naam, aub’

Na de Congolese stemmen gisteren is het vandaag de beurt aan de Brusselse holebibeweging om terug te komen op de uitspraken van staatssecretaris Theo Francken. “Wij zijn ten zeerste verontrust door de verklaringen van de heer Francken en de schuchtere reactie van de regering”, klinkt het.

donderdag 30 oktober 2014 14:48
Spread the love

Het feit bv. dat homo’s steeds vaker agressief behandeld worden in bvb. Brussel, heeft alles te maken met het hoge aantal islamieten en kutmarokkaantjes, en niets met ons (…)” En even verder: “Alle moslims uit Brussel? Dat zou pas grappig zijn.”

Dat schreef huidig staatssecretaris Theo Francken enkele jaren geleden in een e-mail naar zijn vriendenclubje VNV. Na zijn aanstelling als staatssecretaris doken die uitlatingen opnieuw op.

Het duurde even maar ook de Brusselse holebibeweging Rainbow House reageert nu verontwaardigd. Volgens de beweging zijn die uitlatingen een belediging voor alle minderheden in dit land.

“Bovendien vinden wij het onaanvaardbaar dat een minderheid (de LGBTQ) gebruikt wordt om andere personen te stigmatiseren (meer bepaald personen met een Maghreb-achtergrond en personen met een moslim-geloof)”, zegt Rainbow House in een bericht op hun website. Volgens Rainbow House is dat een vorm van ‘homonationalisme’, iets wat ook vaak opduikt bij andere extremistische bewegingen als Front National in Frankrijk.

Rainbow House dat onderdak verleent aan een veertigtal holebi-organisaties uit Brussel, vraagt premier Michel om alsnog maatregelen te nemen en stevig te reageren. “Niets doen, niets zeggen of zwakke excuses aanbieden in naam van een dringende politieke agenda is een signaal van onverdraagzaamheid tegenover het geheel van gemeenschappen en minderheden in België.”

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!