Willemijn van Dommelen, voorzitter van 't Hart voor Iedereen doet het welkomstwoord.

Benefiet: Help eens ‘n handje

VZW 't Hart voor Iedereen organiseerde in CoStA hun jaarlijkse comedy-benefiet ten voordele van daklozen. Bekende en minder bekende 'comedians' droegen vrijwillig hun steentje bij: Wouter Monden, Veerle Malschaert, Arbi el Ayachi, Dennis Vansant, Cedric Voets.

woensdag 29 oktober 2014 02:03
Spread the love

“Dakloos”, voor de meesten onder ons een ongrijpbaar iets. Toch overkomt het velen, uit alle lagen van de bevolking. Exacte cijfers over het aantal daklozen zijn moeilijk bijeen te puzzelen. De meeste informatie komt van hulporganisaties die het aantal hulpverstrekkingen (soms) kan noteren. Toch blijkt daaruit dat de problemen toenemen. Niet verwonderlijk met de crisis van de voorbije jaren, de torenhoge huurprijzen, de sluiting van bedrijven en de daarmee gepaard gaande werkloosheid, de toename van asielzoekers en illegale immigranten. Een oplossing lijkt niet direct voorhanden.
Op een boogscheut van de kantoren van DeWereldMorgen probeert ‘t Vlot een beetje huiselijke warmte te verschaffen aan de vele daklozen van de buurt. Dit is één van de initiatieven die door ‘t Hart voor Iedereen gesteund worden.
Een ander initiatief – de voedselbedeling aan het Atheneum, ook al achter de hoek van DWM – kende zondag een grote toeloop, er zijn voedselpakketten voorzien voor 400 personen.
Een overzicht van deze plezierige avond.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!