Naar carrousel Small Medium Large Verwijder 

Zolang ik leef draait de wereld om geld, maar waarom? Waarom draait de wereld niet primair om wereldwijde vooruitgang, om zelfontwikkeling, om eerlijkheid, duurzaamheid en balans? En waarom gelooft niemand meer in idealen? Een utopie is een visie, een richting, perfect zal het niet zijn en ook niet altijd even realistisch, maar de richting kunnen we wel kiezen! De economie heeft zijn ding gedaan, nu moeten we verder.

Het enige wat constant is, is de verandering. - Boeddha

Fundamentloze chaos

We zien en horen het elke dag. De economische crisis laat zien dat het bankenstelsel geen fysiek fundament meer heeft. De politiek heeft zichzelf vastgebonden in regels en spreken met reclametaal. De belastingdienst heeft de zaken niet op orde en kan zichzelf niet meer overzien vanwege de complexiteit. Iedereen kent wel iemand die eens bij het UWV is geweest waar zij verlost werden van perspectief en initiatief. Multinationals ontduiken massaal en legaal (netjes volgens de regels) belasting. De lijst is eindeloos en er lijkt maar één verliezer, de gewone burger. Maar uiteindelijk zijn we allemaal de verliezers van onze moeder. De Aarde, onze gezamenlijke achtertuin, die we als een stelletje onopgevoede kinderen volledig afbreken, door haar kapot te consumeren en wij doen dat trots in de naam van "economische groei"!

Laten we 'het menselijke tijdperk' begroeten. Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons. - Wubbo Ockels

De bestuurder van onze maatschappij

De wereld wordt momenteel gestuurd door ons economisch stelsel, niet meer door mensen. Alhoewel we steeds corrigerende regeltjes toevoegen, pleisters plakken en doen alsof het goed gaat, zijn we een rac

Rijkste 1 procent bezit 50 procent alle rijkdom

Uit een rapport van de bank Credit Suisse dat de rijkdom wereldwijd toeneemt. Maar tegelijk is die rijkdom steeds ongelijker verdeeld.

donderdag 16 oktober 2014 16:53
Spread the love

De totale rijkdom op aarde is ongeveer 263.000 miljard waard. De meeste rijkdom situeert zich in de Verenigde Staten en Europa. Europa en de Verenigde Staten bezitten samen ongeveer 70 procent van alle rijkdom.

Het land waarin de rijkdom het snelst groeit, is China. Andere snelle groeiers zijn Rusland, Brazilië, India, Indonesië, Zuid-Afrika en Turkije.

Over heel de wereld neemt de rijkdom toe. Maar die rijkdom is niet alleen slecht verdeeld tussen werelddelen en landen. Ook binnen landen en werelddelen neemt de ongelijkheid steeds verder toe.

En daar moeten we ons zorgen over maken, volgens Credit Suisse. Een erg snelle en ongelijke toename van de rijkdom zorgt ervoor dat de economie wankelt. De kans op een wereldwijde crisis neemt dus toe.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!