Protest aan de ingang van het CD&V-congres

Spontaan protest tegen Michel I

Op enkele plaatsen brak spontaan protest uit na de bekendmaking van het regeerakkoord van Michel I. In Herstal verlieten werknemers van FN de fabriek. Bij de start van het congres van CD&V betogen militanten van de christelijke vakbond ACV.

donderdag 9 oktober 2014 17:38
Spread the love

Het moeten zelden gezien zijn dat er spontaan protest uitbreekt tegen een regeerakkoord waarvan de inkt nauwelijks droog is. Zelfs de namen van de ministers zijn nog niet bekend. 

Een grote delegatie van het ACV vatte post aan de ingang van de Albert Hall in Brussel waar de leden van CD&V zich straks mogen uitspreken over het regeerakkoord. 

In Herstal verlieten enkele honderden werknemers van wapenfabriek FN de werkvloer en bezochten ze scholen en bedrijven in de buurt.

Straks wordt ook nog betoogd bij het congres van MR in Brussel. Onder meer de christelijke bediendecentrale CNE en de Brusselse afdeling van het ABVV mobiliseren hun militanten voor die actie.

Op de VRT was om half vijf een boodschap van de vakbonden te zien tegen de besparingen van de Vlaamse regering. De openbare omroep zal het volgend jaar met 128,5 voltijdse equivalenten minder doen, maar dat pikken de vakbonden niet, klinkt het. Zij deelden vandaag een eerste prik uit.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!