Scholieren en studenten voeren samen actie in Gent tegen verhoging studiegeld

Leerlingen uit verschillende Gentse middelbare scholen en studenten van allerlei instellingen voor hoger onderwijs in Gent verzamelden aan het Zuid om te protesteren tegen de verhoging van het studiegeld en de geplande besparingen in het onderwijs.

woensdag 8 oktober 2014 16:39
Spread the love

Ongeveer 400 scholieren en studenten trokken daarna via het UFO en de Blandijn naar het Sint-Pietersplein om daar een openbare vergadering te houden waar iedereen de kans kreeg om iets te zeggen. Onderweg werd gestopt aan de campus Blandijn van de UGent waar een groepje van 50 studenten een auditorium binnenging om de aanwezige studenten te overtuigen om mee te stappen in de betoging.

Niet alleen werd er volgens de studenten in het verleden al duchtig bespaard op onderwijs waardoor bijvoorbeeld de werkdruk op leerkrachten toenam, ook zal een verhoging van het studiegeld de sociale ongelijkheid versterken. Dat er in tijden van besparingen wel nog geïnvesteerd wordt in dure gevechtsvliegtuigen, gaat er bij de studenten ook niet in.

“Het personeel bezwijkt onder
de werkdruk, scholieren zitten in overvolle containerklassen en de
kwaliteit van het hoger onderwijs gaat er zienderogen op achteruit”, zegt
actievoerder Louis Witdouck.

take down
the paywall
steun ons nu!