Afrika vraagt maatregelen tegen klimaatopwarming

Afrika vraagt maatregelen tegen klimaatopwarming

Het klimaat warmt op. Maar niet iedereen voelt die opwarming even sterk. In Afrika zal de klimaatopwarming het sterkst zijn. Daarom vragen Afrikaanse leiders om meer actie tegen de opwarming van het klimaat.

dinsdag 23 september 2014 17:37
Spread the love

In vergelijking met de rest van de wereld, stijgt de temperatuur in Afrika sneller. Dat heeft grote gevolgen. Zo zal de droogte in Afrika toenemen. Hierdoor zal het moeilijker zijn om voedsel te kweken. Want landbouwers krijgen te maken met veel te droge gronden.

De opwarming van de aarde zorgt er ook voor dat het niveau van de zee stijgt. Kustgebieden in Afrika zullen daardoor te maken krijgen met overstromingen. In het Afrikaanse land Tanzania alleen al, worden 1,6 miljoen mensen bedreigd door de stijgende zee.

Daarom vragen de Afrikaanse leiders meer geld om de strijd aan te gaan tegen de opwarming van het klimaat. De Afrikaanse leiders willen dat we niet enkel de gevolgen van de opwarming aanpakken. Het zijn vooral de oorzaken die we moeten aanpakken. In plaats van hogere dijken bijvoorbeeld, hebben we minder auto’s en industrie nodig.

take down
the paywall
steun ons nu!