Israël dwingt Ethiopische vrouwen tot geboortebeperking

Israël geeft officieel toe dat het Ethiopische vrouwen dwong om middelen te nemen die zwangerschap verhinderen. Dat bericht de Israëlische krant Haaretz.

vrijdag 5 september 2014 13:03
Spread the love

Israël kent een grote instroom van Ethiopiërs. Vaak gaat het om Ethiopieërs die ook het joods geloof aanhangen. Maar toch krijgen deze Ethiopische joden heel vaak te maken met racisme in Israël.

Nu blijkt er bewijs te zijn voor een echte racistische politiek. Vrouwen die vanuit Ethiopië naar Israël reisden werden gedwongen om inspuitingen te krijgen. Die inspuitingen zorgden ervoor dat de Ethiopische vrouwen niet zwanger raakten. Het waren Israëlische gezondheidsorganisaties die de vrouwen tot de inentingen dwongen.

Aan de vrouwen werd meestal wijsgemaakt dat het om noodzakelijke inentingen ging. In werkelijkheid was het een middel dat hen tijdelijk onvruchtbaar maakte. Wanneer vrouwen toch weigerden, werden ze onder druk gezet.

De Israëlische Minister van Volksgezondheid heeft ondertussen opgeroepen om te stoppen met de praktijk. Of daar ook effectief gevolg wordt aan gegeven, is niet duidelijk.

Lees hier het engelstalige artikel in Haaretz.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!