De terugkeer van de Engelse Ziekte

In Groot-Brittannië werd voedsel veel duurder de voorbije jaren. Lonen zijn vaak laag en energieprijzen zijn duur. Armoede neemt hierdoor toe. En met die armoede komen ook allerlei ziektes terug waarvan we dachten dat ze verdwenen waren.

donderdag 4 september 2014 12:56
Spread the love

Eén van die ziektes is Rachitis, ook wel gekend als de Engelse Ziekte. Rachitis of de Engelse Ziekte krijg je door een gebrak aan vitamine D en calcium. Dat komt door vaak hetzelfde te eten of door te weinig te eten. Het is een ziekte die in het begin van de twintigste eeuw vaak voorkwam bij arme arbeiders.

Maar nu steekt de ziekte opnieuw de kop op in Groot-Brittannië. Dat komt omdat er steeds meer armen zijn. Om rond te komen moeten die armen vaak naar de voedselbank. Maar het eten bij de voedselbank is niet gevarieerd.

Bij vele mensen ontbreekt ook de kennis over gezond eten. Al snel wordt gegrepen naar goedkoop junkfood dat heel weinig vitaminen bevat.

take down
the paywall
steun ons nu!