Nieuws -

Californië verbiedt plastic zak

De Amerikaanse staat Californië verbiedt plastic zakjes. De senaat van Californië keurde een wetsvoorstel goed dat wegwerpzakjes definitief bant uit supermarkten en kleinere winkels.

dinsdag 2 september 2014 14:48
Spread the love

Plastic zakken zijn heel slecht voor het milieu. Het duurt heel lang tot plastic wordt afgebroken. Onze oceanen zitten daardoor vol met plastic. Die kleine plasticdeeltjes komen op hun beurt terecht in de magen van zeedieren. Eén op de drie zeeschildpadden heeft bijvoorbeeld plasticdeeltjes in de maag zitten.

Dat de staat Californië plastic zakjes nu gaat verbieden, is dus een goede zaak. Het betekent niet dat klanten nooit meer een zakje meekrijgen als ze iets aankopen. Zakjes van herbruikbaar materiaal zijn bijvoorbeeld wel nog toegelaten.

Dat de staat Californië deze stap zou zetten, was te verwachten. In vele steden in Californië bestond al een verbod op kleine plastic zakken. Nu ook de senaat zijn goedkeuring gaf, moet enkel nog de gouverneur van Californië zijn handtekening onder de wettekst plaatsen. 

take down
the paywall
steun ons nu!