Nieuws -

Amerikanen vechten mee in Oekraïense leger

Een opvallend bericht in de krant De Morgen. Amerikaanse huurlingen zouden meevechten aan de zijde van het Oekraïnse leger. Duitse kranten haalden die informatie bij de Duitse Inlichtingendienst.

vrijdag 29 augustus 2014 11:47
Spread the love

Momenteel zouden zo’n vierhonderd Amerikaanse strijders actief zijn binnen het Oekraïnse leger. Deze strijders zijn geen officiële Amerikaanse militairen. Het zijn huurlingen die in dienst zijn van een privaat Amerikaans bedrijf, genaamd Academi.

Academi is geen onbesproken bedrijf. Vroeger opereerde het onder de naam Blackwater. In Afghanistan en Irak werd militair personeel van Blackwater ingezet door de Amerikanen. Blackwater maakte zich toen schuldig aan misbruiken en is verantwoordelijk voor de dood van burgers in de regio.

De leden van Academi zijn vooral acief in het Oosten van Oekraïne. Daar begeleiden ze acties tegen pro-Russische milities.

take down
the paywall
steun ons nu!