Betoging in Antwerpen voor boycot van Israël

Betoging in Antwerpen voor boycot van Israël

In Antwerpen betoogden zondag zo'n 500 mensen tegen de Israëlische aanvallen in Gaza. De betogers riepen op voor boycot en sancties tegen Israël. België moet het land zowel economische boycotten als een wapenembargo instellen. De betoging verliep zonder incidenten.

maandag 25 augustus 2014 10:05
Spread the love
De betoging werd afgesloten met toespraken aan het Sint Jansplein. “Dit is geen oorlog tussen gelijkwaardige partijen meer maar een genocide”, aldus een Palestijn uit een vluchtelingenkamp die op solidariteitsbezoek was in ons land.

Volgens Enrico De Simone van Progress Lawyers schendt Israël continu het internationaal recht. En ook nu gebruikt Israël disproportioneel geweld: meer dan tachtig procent van de slachtoffers in Gaza zijn burgers. Hij verwees naar de open brief waar 150 advocaten, juristen en academici een pleidooi hielden voor een onmiddellijke boycot en sancties tegen Israël.

Ook onze ministers kregen de oproep om de geplande handelsmissie naar Israël te annuleren. Na Mandela heeft ook Desmond Tutu Israël een apartheidsregime genoemd en opgeroepen tot een wereldwijde Boycot en Desinvestment campagne.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!