Green Guerilla’s op Sfinks Mixed

Sfinks Mixed. Een jaarlijks, gratis wereldculturenfestival in het Antwerpse Boechout. Wat een toonbeeld van duurzaamheid en ecologisch bewustzijn had kunnen zijn, was dit jaren niet. Al het festivalafval belandde tot vorig jaar in grote bakken waarna het ongesorteerd in grote zakken het festivalterrein werd afgesjouwd. Dat is nu verleden tijd.

vrijdag 8 augustus 2014 17:02
Spread the love

Na vier dagen te hebben meegedraaid als vrijwilligster, enorme zakken afval achter zich aanslepend, besloot Eef Flo, oprichtster van het vrijwilligerscollectief ‘Vreedzaam Protest Tegen Zwerfvuil’ en allround ecologiste, aan de alarmbel te trekken. Mede door haar toedoen ging het festival over tot het invoeren van een afvalsorteersysteem.

Door afvalsorteereilanden hoopt men de festivalganger aan te zetten bewuster met afval om te gaan.  

Om dit alles in goede banen te leiden zijn er… de ‘Green Guerilla’s’. Deze kleurrijke, goedgemutste bende ziet toe op het naleven van de sorteerregels en gaf Sfinks Mixed 2014 de ecologische meerwaarde die het verdient!   Een sfeerbeeld…

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!