Green Guerilla’s op Sfinks Mixed

Sfinks Mixed. Een jaarlijks, gratis wereldculturenfestival in het Antwerpse Boechout. Wat een toonbeeld van duurzaamheid en ecologisch bewustzijn had kunnen zijn, was dit jaren niet. Al het festivalafval belandde tot vorig jaar in grote bakken waarna het ongesorteerd in grote zakken het festivalterrein werd afgesjouwd. Dat is nu verleden tijd.

vrijdag 8 augustus 2014 17:02
Spread the love

Na vier dagen te hebben meegedraaid als vrijwilligster, enorme zakken afval achter zich aanslepend, besloot Eef Flo, oprichtster van het vrijwilligerscollectief ‘Vreedzaam Protest Tegen Zwerfvuil’ en allround ecologiste, aan de alarmbel te trekken. Mede door haar toedoen ging het festival over tot het invoeren van een afvalsorteersysteem.

Door afvalsorteereilanden hoopt men de festivalganger aan te zetten bewuster met afval om te gaan.  

Om dit alles in goede banen te leiden zijn er… de ‘Green Guerilla’s’. Deze kleurrijke, goedgemutste bende ziet toe op het naleven van de sorteerregels en gaf Sfinks Mixed 2014 de ecologische meerwaarde die het verdient!   Een sfeerbeeld…

take down
the paywall
steun ons nu!