Ocharme Suarez

Ocharme Suarez

Dat de FIFA het weer handig gemanipuleerd heeft met die zware straf voor één van die vele agressies, een lichte agressie, ongevaarlijk en vooral grappig.

zondag 29 juni 2014 11:51
Spread the love

Oké, je mag niet bijten, maar dat ene kleine ‘beetje’ was niet erg als je het vergelijkt met al die gestrekte benen die recht op benen en voeten inbeuken en regelmatig voor ernstige verwondingen zorgen.

Met die strenge straf werkt FIFA aan z’n image van “we zijn tegen geweld” terwijl ze zelf verantwoordelijk zijn voor het echte geweld buiten de voetbalarena’s.

In de kleine gemeenschap Camaragibe waar wij elf families filmden (Gol Contra) die hun huis-en-alles verloren, zijn al verschillende doden gevallen, de gebeten voetballer had een rood plekje op z’n schouder. Sic. Zelf vond ik die beet ongelooflijk grappig, ze zou schitteren in de humor-serie Lava die ik ooit met Kamagurka & Herr Seele maakte.

FIFA voelde de dreiging van goede humor en reageerde zoals steeds, volle kracht met het gestrekte been vooruit, nù op één van haar eigen huurlingen.

Suarez, één van de overbetaalde huurlingen in de megashow, is vermoord, opgeofferd, het hart uitgerukt op het altaar, op de top van piramide waar de ganse wereld zit naar te staren en stekeblind blijft voor de realiteit waarop de FIFA is gebouwd. Foda FIFA.

take down
the paywall
steun ons nu!