Gelukkig komt de Zenne ook langs heel gezellige plaatsen. Salon de Thé La Ruche in Sint-Gillis, vlak bij het Zuidstation en tramstation Lemonnier, is er daar één van. Een oud Brussels café dat overgenomen is door uitbaters met een Marokkaanse achtergrond. Het resultaat is een café waar de Belgische en Marokkaanse cultuur samenkomen. Tussen de art-nouveau-elementen kun je er muntthee met heel veel suiker drinken, voetbal kijken, met opa’s discussiëren of foto’s maken van dit Brusselse juweel. We hebben er dan ook meermaals met de Stadsbiografen gezeten voor of na onze expedities. Dankzij het project Stadsbiografie heb ik mijn nieuwe woonplaats alvast beter leren kennen en mijn vaardigheden op fotografisch vlak kunnen versterken. Alvast bedankt aan alle Stadsbiografen voor de gezelligheid, fotograaf Kristof Vadino voor de coaching en gemeenschapscentrum De Markten voor een deel van de organisatie. Ter afsluiting van dit project loopt er de tentoonstelling “Op zoek naar de Zenne” vanaf 3 juli in de Sint-Gorikshallen in Brussel-Centrum. Je bent van harte welkom om onze expositie te komen bekijken. Stadsbiografie Brussel, van 3 tot 31 juli in de Sint-Gorikshallen aan het Sint-Goriksplein te Brussel. Dit ligt op wandelafstand van het treinstation Brussel-Centraal, metrostation De Brouckère en tram- en bushalte Beurs. Op donderdag 3 juli is er om 20u00 een vernissage met een streepje muziek. Voor meer info, klik hier.

Brussel is rauw en vrolijk langs de Zenne

Het is 143 jaar geleden dat de Brusselaars hun rivier, de Zenne, aan het daglicht onttrokken door haar te overwelven. Haar stroomgebied is veranderd in industriële, uitgaans- en arbeiderswijken. Hoe ziet dit stuk stad er tegenwoordig uit en welke ontwikkelingen vinden hier plaats? Om hier een antwoord op te krijgen trokken we met een groep fotografen, genaamd Stadsbiografie, wekelijks door dit gebied.

vrijdag 27 juni 2014 08:55
Spread the love

Om mijn eigen fotografische skills aan te scherpen, vertoefde ik heel wat woensdagavonden en zaterdagnamiddagen in het Brusselse Zennedal. Dit dal is vrolijk in het stadscentrum, waar de rivier enkele uitgaanswijken doorkruist, maar soms ook rauw of zelfs desolaat in de Kanaalzone, waar zij industrieterreinen en oude volkswijken doorkruist. Op die manier kwamen we heel wat interessante fotografische plaatsen tegen. Ook hadden we een aantal interessante ontmoetingen met mensen die langs de Zenne leven.

Ons resultaat is vanaf 3 juli te zien in de Sint-Gorikshallen in
Brussel. Hieronder kun je alvast een voorproefje nemen van onze
tentoonstelling.

take down
the paywall
steun ons nu!