Grieken en Roemenen hardste werkers van Europa

Grieken en Roemenen hardste werkers van Europa

Nergens in Europa worden langere werkweken geklopt dan in Roemenië en Griekenland. De clichés over de levensgenietende Grieken kloppen dus niet. Gemiddeld werken Grieken met een voltijdse job 2010 uur per jaar. Dat zijn er 163 meer dan in Duitsland en 245 meer dan in België. In Finland werkt een voltijdse werknemer het minst: 1648 uur per jaar of 362 minder dan in Griekenland.

donderdag 26 juni 2014 12:23
Spread the love

DeWereldMorgen.be

Het onderzoek werd
gevoerd door het Franse instituut Coe-Rexecode. De cijfers houden
rekening met vakantie, ziekteverlof of stakingen en geven dus de
echte tijd weer die werknemers op hun werk doorbrengen.

In heel wat landen
daalde het aantal werkuren. Dat was onder meer het geval in
Frankrijk, Zweden, Duitsland en Italië. In Spanje, Groot-Brittannië
en Griekenland werd in 2013 net langer gewerkt dan in 2010.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!