Briefschrijfactie, naar aanleiding van de moord op 4 vakbondsleden in Colombia

Briefschrijfactie, naar aanleiding van de moord op 4 vakbondsleden in Colombia

Op 17 mei werden in Colombia 4 jongeren, waaronder één minderjarige van 14, ver-moord door soldaten van het nationale leger tijdens militaire acties. Brayan Yatacue Secue, José Yiner Esterilla, José Antonio Acanamejoy en Deivi López Ortega waren al-len lid van Fundaprogreso, een afdeling van de vakbondsfederatie FENSUAGRO, part-ner van FOS en de Algemene Centrale Antwerpen-Waasland.

woensdag 18 juni 2014 12:02
Spread the love

Het leger presenteerde de vier slachtoffers aan de media als guerrillastrijders van de FARC. De hele gemeenschap en verschillende sociale organisaties weerleggen met klem dat de vermoorde jongeren banden zouden hebben met de FARC. Het gaat dus om “falsos positivos”, onschuldige burgers die vermoord worden, omwille van hun on-bestaande banden met de guerrilla. De kwestie doet vragen rijzen over de slaagkansen van de vredesdialoog tussen de Colombiaanse regering en de FARC.

FENSUAGRO, FOS, Vlaams ABVV en de Algemene Centrale veroordelen de moorden en stuurden brieven naar de president van Colombia, de Colombiaanse ministers van Werk en van Binnenlandse Zaken, en naar de ambassades in België en Colombia.

STUUR ZELF OOK EEN BRIEF en toon je verontwaardiging over de moorden! Toon je solidair met mensenrechtenverdedigers in Colombia en met alle leden van FENSUAGRO, een vakbondsfederatie die al heel wat moorden in haar midden heeft moeten slikken.

Met je brief onderschrijf je onze eisen:

De Colombiaanse regering moet een bilateraal staakt-het-vuren afkondigen, om een einde te stellen aan de gruwelijkheden die veroorzaakt worden door de voort-zetting van het gewapend conflict en het sociopolitiek geweld;De bevoegde autoriteiten moeten een exhaustief onderzoek doen naar de feiten, en moeten de verantwoordelijken identificeren en bestraffen;De leden en leiders van FENSUAGRO moeten de nodige bescherming krijgen van de Staat.Overspoel de mailboxen van de Colombiaanse autoriteiten met brieven, en klaag dit onrecht aan!

Stuur ook een brief!

Door het formulier in te vullen steun je de actie en sturen we in jouw naam deze brieven naar de Colombiaanse president, de Colombiaanse ministers van Werk en van Binnenlandse Zaken, en de Colombiaanse ambassadeur in België.

PETICIÓN en ESPAÑOL | PETITION IN ENGLISH

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!