Londen spijkert daklozen
Zoe Joy Roelant

Londen spijkert daklozen

maandag 9 juni 2014 11:23
Spread the love

Vorige week ontstond er opschudding in Londen toen een foto opdook van een luxe appartementsgebouw in Londen in Southwark Bridge Road. Niks mis mee, zou je denken. Toch wel, de foto toonde hoe spijkers aan de ingang op de grond van het gebouw waren geïnstalleerd. Deze moesten voorkomen dat daklozen zouden uitrusten of slapen aan de ingang van het gebouw. 

De foto’s van deze anti-daklozen spijkers gingen viraal op facebook en werden veelvuldig gedeeld op twitter. Sommigen maakten zelf de vergelijking met de spijkers die ze gebruiken om ervoor te zorgen dat duiven niet landen op sommige plaatsen.

Hoewel ze heel wat oproer veroorzaakten, zijn ze blijkbaar al zo’n tien jaar deel van de stad. Hoop op beterschap is er momenteel niet, het aantal daklozen en mensen die op straat moeten slapen blijft stijgen, en vooral in Londen met zo’n 75 procent.

Zoe Joy Roelant is journaliste en actrice. Ze volgt momenteel een drama-opleiding in Londen. Informatie over haar vind je hier en hier

take down
the paywall
steun ons nu!