Milieu, Politiek -

Gaia onder vuur na stemadvies

Dierenrechtenorganisatie Gaia roept op om voor sp.a, Groen of N-VA te stemmen. Volgens Gaia zijn dat de partijen die het meest opkomen voor dierenrechten. Maar zeker de oproep om voor N-VA te stemmen roept wrevel op.

donderdag 22 mei 2014 15:25
Spread the love

Gaia riep niet alleen op om voor één van die drie partijen te stemmen. Het hield ook een actieve campagne om de keuze voor deze drie partijen te promoten. In het promomateriaal kreeg vooral N-VA een prominente plaats.

Lyvia Diser, lid van Gaia, vraagt zich op DeWereldMorgen.be af waarom N-VA zo’n prominente plaats krijgt in het stemadvies.

Volgens haar is N-VA een partij die vooral de ondernemers en de industrie steunt. En het is net de industrie die verantwoordelijk is voor een groot deel van het dierenleed.

Bovendien neemt N-VA het niet zo nauw met het milieu, zegt Diser. Zo kiest N-VA vaak partij voor de auto. Maar voor meer auto’s zijn is moeilijk verenigbaar met een pleidooi voor dierenrechten. Want de auto is vaak een bedreiding voor de leefomgeving van dieren.

Livia Diser besluit dat Gaia vervreemd is van haar eigen leden

Klik hier om het volledige betoog van Livia Diser te lezen

take down
the paywall
steun ons nu!