Zuid-Afrika bouwt ‘s werelds grootste insectenkwekerij

Zuid-Afrika bouwt ‘s werelds grootste insectenkwekerij

Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam. Belangrijke bron van eiwitten zijn bijvoorbeeld dierlijk bloed, hersenen en ander slachtafval. Goed voer voor vliegen. Die vliegen voeren we aan vissen en vis is gezond. Smakelijk eten!

woensdag 30 april 2014 12:04
Spread the love

De grootste insectenkwekerij ter wereld wordt in Zuid-Afrika gebouwd. Althans, volgens de laatste tellingen. Hoe dan ook, rond deze tijd moet het klaar zijn. En dagelijks worden daar 110 ton aan mest en allerhande soorten afval uit de levensmiddelenindustrie omgezet in 17 ton vliegenlarven. Dat wil zeggen: als de vliegenboerderij in volle productie is, wat tegen oktober van dit jaar zal zijn. Tussen 14 en 17 mei gaan we horen hoe het precies zit. Want dan komt David Drew naar Nederland. De man van Agriprotein, de mega-vliegenboerderij in Zuid-Afrika. Hij komt spreken tijdens de conferentie Insects To Feed the World die de FAO samen organiseert met Wageningen UR.

Nee, een vierdaagse conferentie over insecten kweken is niet overdreven. Insecten gaan de wereld voeden. Ze zijn niet alleen geschikt als veevoer; met een hygiënischer dieet zijn ze uitermate geschikt voor menselijke consumptie. In Afrika gebeurt dat al op grote schaal. Er bestaan bijna 2.000 eetbare soorten insecten. Van meelwormen, mieren en sprinkhanen tot krekels. Insecten bevatten 30 tot 70% eiwitten, goede vetzuren en een hoog ijzergehalte. Dat is belangrijk voor de één miljard mensen met ijzergebrek in ontwikkelingslanden.

Ook aanwezig tijdens de conferentie: de Ethiopische Segenet Kelemu. Zij is directeur van Icipe (de International Center for Insect Physiology and Ecology) in Nairobi. Maar ze is vooral enthousiast, gepassioneerd en gedreven om een antwoord te vinden op het voedselprobleem. Kijk maar: http://youtube/j5Tq2ZtrJY8?

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!