Whoopi Goldberg schrijft column over haar medisch cannabisgebruik

Whoopi Goldberg schrijft column over haar medisch cannabisgebruik

Whoopi schrijft sinds kort columns waarin ze het uitgebreid heeft over hoe ze cannabis gebruikt als medicijn bij glaucoma. "My vape-pen and I, a love story"

maandag 28 april 2014 13:26
Spread the love

Whoopi gebruikt een vaporizer, de vape-pen waar ze zoals ze zelf zegt, helemaal verzot van is: “De pen veranderde mijn leven! Nee, ik overdrijf niet!” De pen helpt haar door de pijn en geeft haar de mogelijkheid om comfortabel te leven met glaucoma. Whoopi gaf de vape-pen zelfs een naam: Sippy. 

Het roken van cannabis was niks voor haar, maar haar dochter gaf haar de vape-pen cadeau. De vaporizer is licht en makkelijk mee te nemen. Wanneer Whoopi hoofdpijn begint te krijgen, neemt ze een kleine sip en kan ze er weer tegenaan. Maar wanneer haar hoofd aan het kloppen is van de druk neemt ze wel drie of vier trekjes.

“Glaucoma-geïnduceerde hoofdpijn komt op als een trein -als BOEM. Mijn hoofd begint dan pijn te doen, mijn ogen raken geïrriteerd en mijn lichaam gespannen. Maar dan neem ik mijn vaporizer en het kalmeert me volledig. Mijn hoofd stopt met pijn doen, en de pijn in mijn ogen verdwijnt. Het is zalig. De high is ook anders, het voelt als een zacht, warm briesje aan de kust. Het is niet overweldigend. Ik ben dan ook niet op zoek naar die high high, ik ben op zoek naar verlichting”, aldus Whoopi.

“Ik nam handenvol Advils tegen de pijn, maar nu dus niet meer. Die pijnstillers zijn niet bedoeld om elke dag te nemen, maar ik deed het toch. Maar nu heb ik eindelijk iets waar ik mezelf niet mee beschadig. Ik vape vooral na mijn werk, want ik moet helder kunnen blijven voor het werk dat ik doe, maar de wetenschap dat mijn pen er is voor in geval van helpt me ook al.”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!