Milieu -

Gif op sierplanten doodt bijen

De sierplanten die we in winkels kopen mogen dan mooi ogen, ze zijn niet zo mooi als ze lijken. Greenpeace onderzocht bloemen in verschillende tuincentra en bloemenwinkels en vond sporen van giftige pesticiden op de planten.

woensdag 23 april 2014 21:05
Spread the love

Greenpeace kocht in totaal 69 planten in verschillende winkels. Slechts op één van de 69 planten vond Greenpeace geen pesticiden terug. Op alle andere planten wel. Sommige van die pesticiden mogen zelfs niet meer gebruikt worden omdat ze te giftig zijn.

Die giftige pesticiden zijn niet enkel gevaarlijk voor de mens. Ook dieren hebben er onder te lijden. Bijen, bijvoorbeeld, sterven massaal door de pesticiden die op sierplanten zitten.

Niet onschuldig

Greenpeace waarschuwt dat bijensterfte niet onschuldig is. Want bijen zorgen ervoor dat stuifmeel van de ene plant naar de andere plant gebracht wordt. Ze dragen dus bij tot de verspreiding van plantensoorten. Zonder bijen zouden een hoop planten niet bestaan.

Als bijen verdwijnen zal dat bijvoorbeeld veel schade aanrichten in de landbouw. Onder meer druiven, noten, bonen en olijven zijn in hun bestaan afhankelijk van bijen. 

take down
the paywall
steun ons nu!