Economie -

Amerikaanse bazen verdienen 331 keer meer dan werknemers

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Amerikaanse managers gemiddeld 331 keer meer verdienen dan werknemers. Het betekent dat er een heel grote ongelijkheid bestaat in de Verenigde Staten. Door de recente onderzoeken breekt er nu ook een politieke discussie los over die ongelijkheid.

donderdag 17 april 2014 12:12
Spread the love

Amerikaanse vakbonden kanten zich tegen de ongelijkheid. Die is volgens hen heel onrechtvaardig. Als de vakbonden actie voeren voor een hoger loon, krijgen ze steeds te horen dat daar geen geld voor is. Maar tegelijk strijken de managers van de bedrijven steeds hogere winsten op. Nochtans komt die winst er door het werk van de werknemers, aldus de vakbonden. 

Ook op politiek vlak komt er reactie. Sommige Amerikaanse politici willen dat de ongelijkheid verkleint. Maar de partij van de Republikeinen kant zich tegen maatregelen die de ongelijkheid verkleinen. Het ziet er dus niet naar uit dat er snel iets zal veranderen.

Klik hier voor een langere versie van dit artikel

take down
the paywall
steun ons nu!