Nieuws -

Verkeer wordt grootste klimaatzorg

Verkeer wordt de snelst groeiende bron van broeikasgassen tot 2050. Dat blijkt uit een gelekt rapport van de Verenigde Naties dat persagentschap Bloomberg kon inkijken.

woensdag 9 april 2014 18:29
Spread the love

De uitstoot uit transport is tussen 1970 en 2010 verdubbeld, stelt het rapport, en dreigt tegen 2050 met nog eens 71 procent te stijgen. In landen als China, India en Brazilië explodeert de vraag naar personenwagens immers, net als de vraag naar consumentengoederen die via de weg, de spoorwegen, per schip of per vliegtuig aangevoerd moeten worden.

Het rapport, het meest omvangrijke ooit naar de oorzaken van de uitstoot van broeikasgassen, vormt het derde deel van de rapportering door het Internationale Klimaatpanel van de VN (IPCC). Honderden wetenschappers en overheden zijn nog tot 11 april in Berlijn om de laatste hand te leggen aan een samenvatting van het rapport en bijhorende aanbevelingen. De publicatie van het officiële rapport is gepland op 15 april.

take down
the paywall
steun ons nu!