Voertalen en levensbeschouwingen op de werkvloer

Voertalen en levensbeschouwingen op de werkvloer

woensdag 2 april 2014 17:02
Spread the love

Naar aanleiding van de onrust die ontstaan is in de integratiesector (let wel: niet op Foyer) omwille van het feit dat Prisma vzw, het integratiecentrum voor de provincie Antwerpen, besloot, los van de rest van de sector,  om in het vooruitzicht van de EVA structuur, regels in te voeren betreffende de voertaal en de mogelijkheden om al dan niet te bidden op de werkvloer, wil Foyer duidelijk naar buiten te kennen geven wat zijn beleid is.1. We bestaan meer dan 45 jaar en hebben NOOIT een probleem ondervonden rond het samenwerken in één werking of in één huis vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen. We wensen dat zo te houden en zullen zélf geen problemen creëren waar er geen zijn door plots met verbodbepalingen te komen zwaaien. Als anderen, in het Antwerpse of waar dan ook, daar problemen wensen over te maken, is dit hun probleem, niet het onze. We voelen er niets voor om problemen van elders hier in Brussel in te voeren.2. Wat de voertalen betreft, mag iedereen hier de taal spreken met de collega’s die hij wenst, zelfs West-Vlaams, zo lang dat de werking en de collegialiteit niet stoort. Eerlijk gezegd, we hebben daar ook NOOIT een probleem rond ondervonden. Wil men dat a.u.b. niet van elders hier in Brussel komen invoeren. Brussel heeft genoeg aan zijn eigen uitdagingen en problemen. We hebben er geen nieuwe nodig.Advies: als men later vanuit het EVA zou denken dat dit de goede manier is om zich te Brussel te positioneren, dan is dit hun recht (en ze zullen dan wel zien hoe schitterend dit zal ontvangen worden bij de Brusselaars). Hoe dan ook, Foyer vzw zal verder werken volgens haar lijn die hier te Brussel al meer dan 45 jaar heel heilzaam en productief blijkt te zijn.Om zich daarmee bezig te houden, moet men echt veel tijd over hebben… die men niet nuttiger weet in te vullen. Sorry hoor… 

take down
the paywall
steun ons nu!