Nieuws, Samenleving, Politiek, België -

Spoorvakbonden: Descheemaecker laat een droeve erfenis na

De socialistische vakbond van de NMBS reageert op het boek ‘Dwarsligger’ van Marc Descheemaecker, dat op 18 maart verscheen. Hij draagt volgens ACOD-Spoor een grote verantwoordelijkheid voor wat er sinds 2005 misloopt met de trein, met de gedaalde stiptheid en de toegenomen ongevallen.

vrijdag 21 maart 2014 17:00
Spread the love

In een persmededeling van 21 maart wijst ACOD-voorman Jean-Pierre Goossens erop dat Descheemaecker bij zijn besparingsdrang nooit bezwaar heeft gemaakt tegen zijn eigen ‘buitensporige’ loon.

Descheemaeckers verwijten aan het adres van de twee grote spoorvakbonden (ACOD en ACV-Transcom-Spoor) komen erop neer dat ze hun sociale verantwoordelijkheid opnemen, zoals de wetgeving dat voorschrijft. De voormalige topman is met andere woorden boos dat de vakbonden doen wat ze behoren te doen. Verder meent Jean-Pierre Goossens namens ACOD-Spoor dat Descheemaecker geen enkele reden heeft om trots te zijn op de erfenis die hij nalaat. 

De christelijke spoorvakbond ACV-Transcom-Spoor geeft er de voorkeur aan niet te reageren. “Wat Descheemaecker doet is natrappen. In de voetbal krijg je daar een rode kaart voor”, meldt Luc Piens van ACV-Transcom aan DeWereldMorgen.be.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!