screenshot promofilm
Antwerpen -

Veel kritiek op Antwerps filmpje

De stad Antwerpen maakte een filmpje om toeristen en bedrijven naar de stad te lokken. Het filmpje toont de belangrijkste monumenten en plaatsen van de stad. Maar toch komt er heel wat kritiek.

donderdag 20 maart 2014 14:52
Spread the love

In de promotiefilm zijn haast enkel blanke mensen te zien. Dat is schandalig volgens vele inwoners van Antwerpen. Want ongeveer 42% van de Antwerpenaars heeft vreemde wortels. En er wonen meer verschillende nationaliteiten in Antwerpen dan in Amsterdam. Antwerpen is dus een heel diverse stad. Maar dat wordt niet getoond in het filmpje.

Facebook

Op de sociale netwerksite Facebook kwamen veel kwade reacties. Een facebookgebruiker schreef bijvoorbeeld: “Knap filmpje. Wel bizar dat er nauwelijks allochtonen getoond werden …” Iemand anders schreef: “ Het viel mij ook meteen op dat ik nog nooit zoveel bleekscheten in Antwerpen gezien heb als in dit filmpje. Een enorm verschil met hoe aangenaam Antwerpen eruitziet in mijn kop..”

Klik hier voor een langere versie van dit artikel

take down
the paywall
steun ons nu!